Deschiderea unei expoziţii temporare a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii la Kaliningrad/Fed.Rusă

imaginea utilizatorului CMSN

De: CMSN

Colaborări bilaterale cu parteneri ruşi

În perioada 28.07-02.08.2014 o delegaţie a instituţiei s-a deplasat la Kaliningrad, pe ţărmul Mării Baltice/Federaţia Rusă, la “Institutul de Cercetări Marine Pescăreşti şi Oceanografie din Atlantic – AtlantNIRO”.
Scopul deplasării a constat în deschiderea expoziţiei temporare “Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, oferta educaţională şi turistică”. Expoziţia a fost deschisă pe 30.07.2014, în prezenţa unui numeros public şi a unor mijloace de mass-media locale, în sala de conferinţe a Muzeului Oceanului Mondial, prestigioasa instituţie muzeală, cunoscută în lumea largă. Va rămâne deschisă până la finele lunii august a.c.
Partea română a fost reprezentata de dr.cs I Nicolae C.PAPADOPOL, director ştiinţific al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii şi dr.Adriana CHIOREAN, şefa secţiei ACVARIU.
Delegaţia română a purtat discuţii cu conducerea AtlantNIRO în vederea prelungirii convenţiei bilaterale, semnată între cele două părţi până în anul 2020.
Au fost avansate oferte de colaborare bilaterale cu Muzeul Oceanului Mondial şi Grădina Zoologică din localitate, documnte cu valabilitate de asemeni până în anul 2020.
Menţionam că aceasta întâlnire deschide, pe deoparte posibilităţi de noi colaborări instituţionale, de continuare a relaţiilor cu institutul AtlantNIRO, începute în 2010 şi legate pe o conlucrare tradiţională, de mai bine de 35 ani, cu cercetare marină românească în diverse zone de pescuit ale Oceanului Atlantic.

Adelina STOICA

field_vote: 
Your rating: Nimic Average: 5 (2 votes)