31oct.2019

prof. dr. cs I Nicolae C Papadopol

Colegii din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, deplâng trecerea în neființă a celui care a fost prof. dr. cs I Nicolae C Papadopol., coleg și Director științific.


Crescut lângă Dunăre, în leagănul format din ape dulci și marine de la Sulina, a ales să urce Dunărea în amonte și să se oprească în dulcele târg al Ieșilor, unde, sub îndrumarea marelui biolog Sergiu Cărăușu, a descoperit lumea apelor, devenind un împătimit cercetător al acestei lumi.

Meseria aleasă și spiritul elen moștenit de la părinți l-au făcut să străbată apele albastre ale lumii până în Atlanticul de Sud-Est și în zona Antarcticii.

Prof. dr. Nicolae C. Papadopol a fost un eminent profesor și cercetător științific, un vorbitor excelent, entuziast, un educator motivat și inspirat, cu o deosebită plăcere de a interacționa cu studenții, cadrele universitare și profesioniștii tineri. A fost un om și un profesionist care a oferit întotdeauna cu plăcere consiliere și sfaturi pentru toți cei care aveau în vedere un viitor în domeniul pe care îl iubea cu atâta pasiune MAREA.

Despre cel care a fost prof. dr. Nicolae C. Papadopol mulți își vor aminti mintea analitică, abilitățile științifice și oratorice, dar noi ne vom aminti de omul cu suflet cald care ne îndruma pașii și ne sprijinea în proiectele noastre, de cel care întotdeauna avea pentru noi un cuvânt bun și un sfat, de atmosfera prietenoasă a biroului său, de amintirile din expedițiile realizate, pe care le depăna cu noi la o ceașcă de cafea.

DUMNEZEU SĂ ÎL ODIHNEASCĂ!

Pentru cei ce doresc să aducă un ultim omagiu vă informăm că trupul este depus la reședința din strada Frunzelor, nr.26 Constanța. Slujba de trecere în neființă are loc în data de 01.11.2019, orele 13:00 la Biserica Sfântul Nicolae, strada Răzoare, nr. 68, Constanța.


joi, 31 octombrie 2019