Știri - Anunțuri de interes public

Pagina 4 din 12« Știri mai noi123456 ... 12Știri mai vechi »
22oct.2018

Concurs de proiecte de management organizat pentru instituția de cultură – Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

Secretariatul comisiei de concurs de proiecte de management, anunţă, conform normelor legale în vigoare, rezultatul primei etape a concursului de proiecte de management de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța – analiza proiectului de management:

Nr.
Crt.
CandidatNotă etapa I
1.CMSN 1RESPINS


Conform art. 19 alin. (3) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare, „sunt declaraţi admişi pentru susţinerea interviului candidaţii care au obţinut în prima etapă a concursului nota minimă 7“.

Potrivit art.19, alin.(7) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare, „în cazul în care niciun candidat nu a obținut o medie de minimum 7, procedura de concurs se reia în termen de maximum 30 de zile”.

Secretariatul comisiei de concurs de proiecte de management de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

luni, 22 octombrie 2018


18sep.2018

REZULTAT SELECŢIE DOSARE

Concurs de proiecte de management organizat pentru Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

În urma selecției dosarului de concurs depus pentru concursul de proiecte de management organizat de Consiliul Judeţean Constanţa pentru ocuparea funcţiei de manager la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, secretariatul comisiei de concurs comunică rezultatul acesteia:

Nr.
Crt.
Cod identificareRezultatul selecţiei dosarelor
1.CMSN 1admis


marți, 18 septembrie 2018


18sep.2018

Eveniment cultural. Planetariu Constanța

Vă invităm la un spectacol unic în România.
Evenimentul se numește „Star crush" si va cuprinde elemente adaptate si combinate din piesele de teatru "Steaua fara nume" si "Visul unei nopti de vara", din poezia "Luceafarul", din filmul "Star Wars" si din jocul video "Starcraft".


Intregul fir epic este special conceput pentru desfasurarea spectacolului in Planetariul Constanta, folosind in sprijinul jocului actorilor elemente sonore si muzicale de mare impact (sala Planetariului asigura o acustica impecabila) precum si spectaculoase proiectii realizate in cupola Planetariului, imagini care dezvăluie tainele Universului şi ale sistemului nostru solar: stele, planete, Luna, constelaţii, constelaţii zodiacale, comete, meteori, formarea anotimpurilor, echinocţii şi solstiţii, eclipse de Soare şi de Lună.
Vom avea 12 reprezentanții la Planetariul Constanta, în perioada 19 septembrie - 3 noiembrie 2018, incepand cu ora 19:00, de catre actorii si cu suportul tehnic al specialistilor companiei independente de teatru Lui's Arts.
Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.


marți, 18 septembrie 2018


16sep.2018

Noul program de vizitare începând cu data de 17.09.2018

1. Incepand cu data de 17.09.2018 programul de vizitare al Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta din blvd. Mamaia nr. 255 va fi urmatorul:
Program de vizitare luni - duminica intre orele 09:00 – 19:00
Program emitere taxa acces luni - duminica intre orele 09:00 – 18:00


2. Incepand cu data de 17.09.2018 programul de vizitare al sectiei Acvariu va fi urmatorul:
Program de vizitare luni - duminica intre orele 10:00 – 18:00
Program emitere taxa acces luni - duminica intre orele 10:00 – 17:30


3. Incepand cu data de 17.09.2018 programul de demonstratii al sectiei Planetariu va fi urmatorul:
Program de demonstratii de luni - duminica la orele
10:15; 11:45; 13:00; 14:15; 16:00


duminică, 16 septembrie 2018


12sep.2018

Eveniment cultural. Planetariu Constanța

În cursul zilei de ieri, cu începere de la ora 16.00, în sala Observatorului astronomic de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța a avut loc conferința de presă organizată de Georgiana Rusu, manager proiecte, Sebi Pătrunjei, coordonator activități și de regizorul Iulian Enache de la Teatru de Stat Constanța.

Cu prilejul acestui eveniment, s-au abordat trei proiecte culturale finanțate de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) pe care Asociația Culturală Georgiana Rusu și Rusu I. Georgiana PFA le au în derulare în această perioadă, și anume:

1. Star crush – Teatru în Planetariu; Aria tematică „Artele spectacolului – Teatru”; buget total 89.000 lei (80.000 finanțare AFCN, 9.000 lei contribuție proprie); partener: Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Proiectul presupune:

a) producția unui spectacol de teatru, pe baza scenariului dramaturgului clujean Cristiana Bojte Keresztes (31 ani).

Spectacolul se va numi ”Star crush” și va cuprinde elemente adaptate și combinate din piesele de teatru ”Steaua fără nume” și ”Visul unei nopți de vară”, din poezia ”Luceafărul”, din filmul ”Star Wars” și din jocul video ”Starcraft”. Întregul fir epic este special conceput pentru desfășurarea spectacolului în Planetariul Constanța, folosind în sprijinul jocului actorilor elemente sonore și muzicale de mare impact (sala Planetariului asigură o acustică impecabilă) precum și spectaculoase proiecții realizate în cupola Planetariului, imagini care dezvăluie tainele Universului şi ale sistemului nostru solar: stele, planete, Luna, constelaţii, constelaţii zodiacale, comete, meteori, formarea anotimpurilor, echinocţii şi solstiţii, eclipse de Soare şi de Lună;

b) organizarea a 12 reprezentații ale spectacolului, în mod GRATUIT, la Planetariul Constanța, în perioada 19 septembrie – 3 noiembrie 2018, începând cu ora 19:00, de către actorii și cu suportul tehnic al specialiștilor companiei independente de teatru Lui’s Arts.

2. Picături de istorie; Aria tematică ”Patrimoniu Cultural Material”, buget total 61.500 lei (55.000 lei finanțare AFCN, 6.500 lei contribuție proprie); parteneri: Teatrul de Stat Constanța, Primăria Municipiului Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Proiectul ”Picaturi de istorie” își propune punerea în valoare prin mijloace artistice a sitului arheologic din Piața Ovidiu. Proiectul presupune producția unui spectacol de teatru labirint și realizarea unei reprezentații a acestui spectacol, sâmbătă, 15 septembrie 2018, începand cu ora 20:30.

Nobila Epifania, legionarul veteran Valerius Germanus, negustorul grec Asclepiades, gladiatorii Argutos și Skirtos, dar și vestitul poet latin Ovidius sunt personajele principale care se vor prezenta în fața publicului de secol XXI, pentru a-și spune poveștile de viață… și de moarte. De pe urma lor avem ca marturii peste veacuri inscripțiile lăsate pe pietrele lor funerare din necropola de secol II – III sau versurile poetului Ovidius, iar aceste cuvinte de adio sunt mesaje extraordinare, de natură să creeze împreună o frescă unitară a acestui oraș de la malul Pontului Euxin. Personajele principale ale spectacolului sunt locuitori ai Tomisului de acum doua milenii, care își spun bucuriile și împlinirile avute, dramele trăite, tristețile, remușcările, reușind astfel să recompună, prin intermediul acestui spectacol, viața vechii cetati.

3. TEA’TRUE: Cărări între emoticoane și sentimente; Aria tematică „Artele spectacolului – Teatru”, buget total 89.000 lei (80.000 lei finanțare AFCN, 9.000 lei contribuție proprie); parteneri: Teatrul de Stat Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Proiectul “TEA’TRUE: carari intre emoticoane si sentimente” este menit sa faciliteze accesul organizat și gratuit al liceenilor constănțeni la spectacole de teatru.

Pentru atingerea scopurilor și obiectivelor și în vederea obținerii unui impact consistent la publicul tânar, în cadrul acestui proiect se vor realiza:
– producția unui spectacol de teatru pentru tineret, pe baza scenariului dramaturgului clujean Cristiana Bojte Keresztes (31 ani). Spectacolul se va numi “Emoticon skin” și se bazează pe un scenariu și o abordare care au adresabilitate directă către generația tânără. Firul dramatic reprezintă o cercetare succintă a societății de astăzi, scoțând în evidență faptul că mediul social actual predispune tinerii la atrofierea emoțională și sentimentală, aspect cauzat de faptul că aceștia petrec prea mult timp în mediul online, uitând să ”simta”, să ”trăiască” cu adevarăt.

Paralela dintre lumea reală și cea virtuală dă naștere la o radiografie a transformării psihologice a societății din ultimii 25 de ani, din punct de vedere social, politic si cultural.

– organizarea a 12 reprezentații ale spectacolului, în mod GRATUIT, la Teatrul de Stat Constanța, în perioada 1 octombrie – 6 noiembrie 2018, începând cu ora 19:00, de către actorii companiei independente de teatru Lui’s Arts și cu suportul tehnic al Teatrului de Stat Constanța. La reprezentații vor asista elevi ai liceelor din municipiul Constanța, care vor veni la teatru în mod organizat, conform programării realizate împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, partener în acest proiect;miercuri, 12 septembrie 2018


11sep.2018

Modificarea Calendarului Concursului din Anunțul public privind Concursul de proiecte de management de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

ANUNȚ
referitor la: modificarea Calendarului concursului, literele d), e) și f) ale Anunțului privind Concursului de proiecte de management de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța


d) 9 octombrie – 22 octombrie 2018, analizarea proiectelor de management depuse – prima etapă;
e) 22 octombrie 2018, aducerea la cunoştinţa candidaţilor, în scris, nota obţinută în prima etapă a concursului, precum şi afişarea acesteia la sediul Consiliului Judeţean Constanţa din Bd. Tomis nr.51 şi al instituţiei publice de cultură, precum şi pe pagina de internet a instituţiei publice de cultură, după caz;
f) 23 octombrie 2018, susţinerea proiectelor de management în cadrul interviului – a doua etapă.

Toate celelate prevederi ale Anunțului public privind Concursul de proiecte de management de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța rămân neschimbate.

marți, 11 septembrie 2018


Pagina 4 din 12« Știri mai noi123456 ... 12Știri mai vechi »