02feb.2016

Zonele umede – tărâmuri fără vârstă

Cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor umede, Complexul Muzeal de Ştiinte ale Naturii Constanţa în parteneriat cu Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa va derula o serie de activităţi dedicate acestui eveniment, sub titlul „Zonele umede – tărâmuri fără vârstă”.

Prima activitate dedicată acestui eveniment s-a desfăşurat astazi 02.02.2016 la sediul Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa, unde a avut loc activitatea-dezbatere „ Zonele umede – tărâmuri fără vârstă” la care au participat elevii claselor  a IXa, a XI a şi  a XIIa. Obiectivele urmărite au fost: cunoaşterea termenului de zonă umedă, a tipurilor de zone umede, conştientizarea importanţei acestor zone atât pentru oameni cât și pentru mediu, semnificația Zilei Internaționale a Zonelor Umede. Elevii şi-au prezentat punctele de vedere cu privire la tema aleasă de RAMSAR pentru celebrarea acestei zile în 2016- "Zonele umede - izvor de viață și dezvoltare durabilă", dar şi lucrări privind ariile protejate din Dobrogea care au şi zone umede în componenţă.

Activitatea a fost coordonată de drd. Angelica Curlisca (şef secţie Delfinariu-CMSN Constanţa) alături de profesorii: Topor Narciza şi Dumitru Iuliana din partea Liceului Teoretic „Decebal” Constanţa

De: drd. Angelica Curlișcă

marți, 02 februarie 2016