Știri - CMSN Constanța în presă

Pagina 2 din 2« Știri mai noi12
21mar.2017

Echitația – Lecție de viață și sănătate la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

Echitație la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța este cunoscut drept zona care adăpostește Delfinariul și Microrezervația, dar puțină lume știe că aceeași grădină naturală este casă pentru tinerii care vor să ia lecții de echitație și pentru 14 cai de rasă care sunt foarte bine îngrijiți.

Bazele echitației se pun chiar și de la 8 ani. Copiii care pășesc în zona de lângă Microrezervație sunt întâmpinați de antrenorul Bogdan Feraru, cel care a școlit până acum zeci de elevi.

Ai nevoie de cel puțin zece lecții că să mergi singur la trap, iar instructorul are răbdarea să te însoțească în fiecare zi, de miercuri până duminică pentru a te familiariza cu calul ales și pentru a învăța arta de a-l conduce peste obstacole.



Zona de Echitație are în grijă diverse rase de cai. Coral este alb cu pete negre, Norton este negru, Incitato e alb la fel ca și bela și toți sunt din rasa lipițan. Zorro este un frizian mare, negru și frumos, iar Gloria este un cal dintr-o rasă mai mică – Fjord.

Echitația de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii se face într-o incintă închisă chiar și pe timpul iernii, De primăvara, caii și elevii ies în aer liber. Lecțiile încep la ora 8 și se termină la ora 16.00, iar copii și adolescenții care vin o dată spun că abia așteaptă să termine orele de curs pentru a merge să-și vadă caii preferați.

Primele lecții sunt pentru mersul la pas, trap și abia cei mai avansați merg la galop sau sar obstacole. Însă dincolo de orice, cea mai importantă este lecția de viață pe care o învață: legătura cu animalul și încrederea pe care o au atunci când se află pe el, în viteză, la înălțime.

Tinerii interesați de echitație pot să se înscrie la telefon 0763 437 124. Prețul unui abonament lunar variază între 250 lei (5 ședințe) și 500 lei (11 ședințe).

De: Adrian Boioglu - Constanța NEWS
Sursa: www.ctnews.ro - Constanța NEWS

marți, 21 martie 2017


02mar.2017

Primul pas către delfinoterapie la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Antrenorii sunt formați în Austria

Delfin din noul Delfinariu din Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Delfinariul Constanța va putea oferi ședințe de delfinoterapie. Ideea este una mai veche, dar până acum nu a putut fi pusă în practică.

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, dr. Adrian Bîlbă a semnat astăzi un protocol științific în urma căruia, va începe programul de terapie asistată cu delfini.

Primul pas este formarea viitorilor terapeuți. Ei sunt din rândul antrenorilor și pentru a fi pregătiți în noua misiune, ei pleacă la sfârșitul acestei săptămâni la un stagiu de practică în Austria.

“Vom începe din septembrie, imediat după terminarea sezonului estival – principala preocupare acum. Am constatat că delfinilor le place noul, sunt animale inteligente și afectuoase și o astfel de activitate se pare că îi stimulează”, a explicat doctorul Adrian Bîlbă.

Beneficiarii acestor sesiune terapie asistată cu delfini sunt copiii cu dizabilități, în special cei cu afecțiuni psihice.

De: Adrian Boioglu - Constanța NEWS
Sursa: www.ctnews.ro - Constanța NEWS

joi, 02 martie 2017


Pagina 2 din 2« Știri mai noi12