Pagina 47 din 47« Știri mai noi1 ... 454647
26feb.2016

26 februarie 2016 la CMSN

La două zile de la Dragobete, CMSN Constanţa i-a avut invitaţi pe elevii Şcolii generale 30 din Constanţa. Tradiţia spune că de Dragobete începe primăvara prin nuntirea păsărilor. De aceea muzeografii Veronica Antone şi Ancuţa Caisin le-au arătat elevilor că şi păsările au propriul Dragobete.

Şi pentru că vremea a fost mohorâtă,a plouat şi a fost frig, am putut să respectăm o altă tradiţie a acestei zile: ne-am strâns  într-o casă “să facem de Dragobete”…adică să urmărim documentare şi diverse prezentări pregătite pentru această ocazie.

Dar primăvara toată natura se trezeşte, iar unul dintre cei care abia aşteaptă razele primăvăratice este ursul polar. Profitând de faptul că pe 27 februarie este Ziua Internaţională a Urşilor polari, muzeograful Angelica Curlişcă le-a propus o călătorie la Polul Nord în căutarea lui “Fram ursul polar”.

De: drd. Angelica Curlișcă

vineri, 26 februarie 2016


02feb.2016

Zonele umede – tărâmuri fără vârstă

Cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor umede, Complexul Muzeal de Ştiinte ale Naturii Constanţa în parteneriat cu Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa va derula o serie de activităţi dedicate acestui eveniment, sub titlul „Zonele umede – tărâmuri fără vârstă”.

Prima activitate dedicată acestui eveniment s-a desfăşurat astazi 02.02.2016 la sediul Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa, unde a avut loc activitatea-dezbatere „ Zonele umede – tărâmuri fără vârstă” la care au participat elevii claselor  a IXa, a XI a şi  a XIIa. Obiectivele urmărite au fost: cunoaşterea termenului de zonă umedă, a tipurilor de zone umede, conştientizarea importanţei acestor zone atât pentru oameni cât și pentru mediu, semnificația Zilei Internaționale a Zonelor Umede. Elevii şi-au prezentat punctele de vedere cu privire la tema aleasă de RAMSAR pentru celebrarea acestei zile în 2016- "Zonele umede - izvor de viață și dezvoltare durabilă", dar şi lucrări privind ariile protejate din Dobrogea care au şi zone umede în componenţă.

Activitatea a fost coordonată de drd. Angelica Curlisca (şef secţie Delfinariu-CMSN Constanţa) alături de profesorii: Topor Narciza şi Dumitru Iuliana din partea Liceului Teoretic „Decebal” Constanţa

De: drd. Angelica Curlișcă

marți, 02 februarie 2016


16ian.2016

Eminescu şi astrele

De ziua lui Eminescu (15.01.2016) la Şcoala Generală nr.22 Constanţa, alături de doamna muzeograf Simona Cosneanu elevii au aflat care sunt elementele Universului în creaţia eminesciană. Le-a fost explicată simbolistica elementelor cosmice subliniindu-se prezenţa în opera marelui poet a anumitor principii ce guvernează Universul şi implicit pe noi.

De: drd. Angelica Curlișcă

sâmbătă, 16 ianuarie 2016


16ian.2016

Eu, amprenta de carbon si Incalzirea globala!

Amprenta de carbon este o amprenta speciala, pe care fiecare dintre noi o lasa zi de zi asupra mediului. Acest lucru l-au aflat astazi elevii de la Liceul Teoretic Decebal (cls XI A si D)coordonati de drd. Angelica Curlisca si prof Narciza Topor.

Au avut ocazia sa isi calculeze propria amprenta de carbon, afland astfel cu cat contribuie fiecare dintre ei, prin activitatea de zi cu zi, la incalzirea globala, si cum pot reduce aceasta contributie.

De asemenea s-a decis implicarea in proiectul: International Student Carbon Footprint Challenge (ISCFC).

De: drd. Angelica Curlișcă

sâmbătă, 16 ianuarie 2016


11noi.2015

ZIUA DOBROGEI - 14 NOIEMBRIE 2015

Avem placerea a comunica publicului ca pe data de 14 noiembrie 2015 se sarbatoreste ZIUA DOBROGEI, eveniment menit sa celebreze valorile istorice, culturale si sociale ale acestei provincii a ROMANIEI.

Institutia noastra isi deschide portile pe 14 noiembrie a.c., primind vizitatori, cu gratuitate la ACVARIU, DELFINARIU, MICROREZERVATIE si PLANETARIU.

Facem apel la toti cei dornici sa ne viziteze, sa respecte cu strictete, normele impuse de personalul nostru, privind marimea grupurilor de vizitatori in timpul afectat fiecarui grup, pentru a se evita situatiile dificile, posibilele accidente.

Va multumim tuturor, dar si fiecaruia in parte. Va dorim o vizita placuta si instructiva.

miercuri, 11 noiembrie 2015


27aug.2015

NOUTATI PLANETARIU

Incepand cu 29 august, la sectia Planetariu a fost achizitionat si montat un nou sistem digital de proiectie.

Va asteptam si va invitam sa cunoasteti o noua bolta cereasca, unde va prezentam posibilități imense de zoom și culoare.

joi, 27 august 2015


Pagina 47 din 47« Știri mai noi1 ... 454647