Știri - CMSN Constanța în presă

Pagina 1 din 212Știri mai vechi »
07iul.2020

Tot mai aproape de construcția noului Acvariu din cadrul CMSN Constanța


În curând locuitorii județului Constanța și turiștii care vizitează litoralul vor avea un nou obiectiv pe lista de vizitat. S-a emis ordinul de începere pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare construirii unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.



Finalizarea acestui obiectiv va aduce plus valoare turismului constănțean și va fi, cu siguranță, un loc unde cu toții vom învăța lucruri noi despre viața marină.



„Mereu mi-am dorit ca posibilitățile de petrecere a timpului liber atât pentru constănțeni, cât și pentru turiști să fie cât mai variate și să prezinte interes pentru aceștia. În acest scop, împreună cu colegii din cadrul Direcției Generale de Proiecte, ne dorim să obținem o finanțare nerambursabilă de 10 milioane de euro pentru construcția unui Acvariu modern. Acesta va avea deopotrivă elemente de arhitectură moderne (tuneluri de vizitare, parcare supraterană de minim 140 de locuri, panouri fotovoltaice etc.), cât și elemente de faună deosebită (sturion, rechin, pește lună, pisică de mare, țestoase etc.). De asemenea, proiectul prevede zone de divertisment tip VR, magazine de suveniruri, spații foto, zone educative etc.“, a precizat Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța.

De: Andrei Cristea - Gazeta Județeană
Sursa: https://gazetajudeteana.ro/2020/07/07/tot-mai-aproape-de-constructia-noului-acvariu-din-cadrul-cmsn-constanta/ - Gazeta Județeană

marți, 07 iulie 2020


04iul.2017

Azi, la mare, a fost interzis scăldatul

Turiştii au luat cu asalt Delfinariul din Constanţa.
S-au oprit ploile, însă pericolul de inundaţii rămâne ridicat pe râurile din sudul şi sud-estul ţării. Vântul puternic a închis dimineaţă şi porturile maritime Constanţa, Midia şi Mangalia, iar traficul pe Canalul Dunăre – Marea Neagră a fost restricționat. Pe plajă este arborat steagul roşu care interzice scăldatul.
Într-o zi care nu este bună de plajă, turiştii au luat cu asalt Delfinariul din Constanţa. Cozile formate la porţile Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii au depăşit orice aşteptări.

Doctor Adrian Bîlbă, manager:


De: Puiu Vulea - Radio România Oltenia-Craiova
Sursa: www.radiocraiova.ro - Radio România Oltenia-Craiova

marți, 04 iulie 2017


04iul.2017

Cea mai aglomerată zi din an la Delfinariu. Complexul Muzeal de Științe ale Naturii a fost luat cu asalt de turiști

Aglomerație la Delfinariu Constanța. FOTO Dorian Harpunea

Mii de turiști au dat buzna la Delfinariu pe 4 iulie. Conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii a fost nevoită să introducă astăzi două spectacole suplimentare la Delfinariu.

Astfel, la orele 13 și 17.00, vizitatorii au putut să vadă jocul delfinilor. Însuși directorul CMSN, dr. Adrian Bîlbă a venit la fiecare spectacol și a ținut turiștilor o mică lecție de biologie despre apariția și dezvoltarea delfinilor.

Vremea rea de noaptea trecută, dar și ploile din această dimineață i-au gonit pe turiști de pe plajă. Singura alternativă la îndemâna celor care au venit pe litoral este o vizită la Delfinariu, Microrezervație, Planetariu sau Acvariu.

Conducerea Delfinariului reamintește turiștilor că grupurile mai mari de 10 persoane își pot face o rezervare prin email cu o zi înainte. Doritorii trebuie să trimită un email pe adresa rezervari@delfinariu.ro. Nu se vor lua în calcul rezervarile trimise și primite în aceeași zi pentru reprezentațiile din ziua respectivă.



De: Adrian Boioglu - Constanța NEWS
Sursa: www.ctnews.ro - Constanța NEWS

marți, 04 iulie 2017


26mai.2017

VIDEO Surpriză pentru cei mici la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Pe 1 iunie se inaugurează Baby Zoo

Zebra de la Microrezervația Constanța

Mini-grădina zoologică dedicată celor mici capătă, în sfârșit, contur. Baby Zoo – o investiție a Consiliului Județean Constanța va fi inaugurată pe 1 iunie, începând cu ora 12.00.

Locația aleasă pentru ea este în cadrul Microrezervației. Baby Zoo va lua locul vechiului pavilion de echitație.

“Am semnat un parteneriat cu Cercetașii Marini, membri ai organizației Cercetașii României – și împreună vom amenaja un loc plăcut și educativ”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.



De: Adrian Boioglu - Constanța NEWS
Sursa: www.ctnews.ro - Constanța NEWS

vineri, 26 mai 2017


11apr.2017

Programul de Paște la Delfinariul Constanța și obiectivele de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Spectacol cu delfini la Delfinariu Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Zilele de Paște se anunță numai bune pentru plimbări în aer liber, așa că o vizită la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este una bine-venită.

Conducerea Complexului a anunțat programul de Sărbători pentru Delfinariu, Acvariu, Planetariu, Expoziția de Păsări Exotice și Microrezervație.

Astfel, pe data de 16 aprilie 2017 – prima zi de Pește – Complexul Muzeal va fi închis. În schimb, pe data de 17 aprilie, obiectivele vor funcționa după un program special.

Acvariul, de exemplu va fi deschis între orele 10.30 și 17.30, iar Microrezervația va avea un program de lucru de la ora 9.00 și până la ora 17.00.

De menționat și faptul că vizitatorilor le este recomandat să evite aglomerația de la casele de bilete printr-un “truc” simplu. Cine achiziționează bilete pentru Delfinariu cu 30 minute înainte de începerea reprezentației scapă de cozi.

De: Adrian Boioglu - Constanța NEWS
Sursa: www.ctnews.ro - Constanța NEWS

marți, 11 aprilie 2017


09apr.2017

Regulile de la circ afectează și Delfinariul

Săritura de la trambulină sau aruncarea mingiilor către public vor deveni amintiri la Delfinariul din Constanţa. Directorul instuţiei spune că deja a scos o parte din exerciţii, iar până la vară vor fi eliminate elementele care nu respectă mediul de viaţa natural al delfinilor.



Antrenor: Animalul primește cu bucurie, oamenii vedeți că reacționează cu plăcere atunci când îl văd, este un număr care demonstrează echilibrul deosebit al acestor animale.

De câteva săptămâni, directorul Delfinariului din Constanța a început să scoată astfel de elemente de acrobație din spectacole.

Adrian Bâlbă, director Complexul Muzeal de ştiinţe ale Naturii Constanţa: Încă din februarie, împreună cu colegii din Consiliul ştiinţific, am decis să shimbăm puţin diapazonul. Să avem o ofertă mai mult axată pe educativ şi pe ştiinţific şi să eliminăm elementele care ar putea fi considerate de circ.

Delfinii au început deja să învețe noile exerciții.

Dorina Coman, antrenor: Chiar dacă au fost scoase anumite comportamente din timpul demonstraţiei, se lucrează alte comportamente. Reacţia lor este aceeaşi: învaţă la fel, răspund la fel.

Spectatorii au păreri împărțite atunci când vine vorba despre noul concept:
Spectatoare: Eu sunt pro protecţia animalelor şi chiar mă bucur că, în sfârşit, am luat şi noi, România, iniţiativa aceasta.
Spectatoare: Nu trebuie scoase, din contră, au o mare importanţă!
Spectator: Cu ce ar deranja un animal? Nu cred că un cerculeţ i-ar strica moralul!


Cert este că în scurt timp, spectatorii vor putea vedea doar sărituri.

Adrian Bâlbă, director: Acum scot sunete, sunete pe care le scot pe la event, sunete pe care în mod natural le scot atunci când comunica la suprafața apei.

Sursa: http://www.digi24.ro - DIGI 24

duminică, 09 aprilie 2017


Pagina 1 din 212Știri mai vechi »