Pagina 60 din 63« Știri mai noi1 ... 585960616263Știri mai vechi »
09apr.2017

Regulile de la circ afectează și Delfinariul

Săritura de la trambulină sau aruncarea mingiilor către public vor deveni amintiri la Delfinariul din Constanţa. Directorul instuţiei spune că deja a scos o parte din exerciţii, iar până la vară vor fi eliminate elementele care nu respectă mediul de viaţa natural al delfinilor.Antrenor: Animalul primește cu bucurie, oamenii vedeți că reacționează cu plăcere atunci când îl văd, este un număr care demonstrează echilibrul deosebit al acestor animale.

De câteva săptămâni, directorul Delfinariului din Constanța a început să scoată astfel de elemente de acrobație din spectacole.

Adrian Bâlbă, director Complexul Muzeal de ştiinţe ale Naturii Constanţa: Încă din februarie, împreună cu colegii din Consiliul ştiinţific, am decis să shimbăm puţin diapazonul. Să avem o ofertă mai mult axată pe educativ şi pe ştiinţific şi să eliminăm elementele care ar putea fi considerate de circ.

Delfinii au început deja să învețe noile exerciții.

Dorina Coman, antrenor: Chiar dacă au fost scoase anumite comportamente din timpul demonstraţiei, se lucrează alte comportamente. Reacţia lor este aceeaşi: învaţă la fel, răspund la fel.

Spectatorii au păreri împărțite atunci când vine vorba despre noul concept:
Spectatoare: Eu sunt pro protecţia animalelor şi chiar mă bucur că, în sfârşit, am luat şi noi, România, iniţiativa aceasta.
Spectatoare: Nu trebuie scoase, din contră, au o mare importanţă!
Spectator: Cu ce ar deranja un animal? Nu cred că un cerculeţ i-ar strica moralul!


Cert este că în scurt timp, spectatorii vor putea vedea doar sărituri.

Adrian Bâlbă, director: Acum scot sunete, sunete pe care le scot pe la event, sunete pe care în mod natural le scot atunci când comunica la suprafața apei.

Sursa: http://www.digi24.ro - DIGI 24

duminică, 09 aprilie 2017


04apr.2017

Programul Sărbătorilor de Paște CMSN Constanta

16.04.2017- Prima zi de Paște la CMSN închis
17.04.2017 - a doua zi de Paște programul la Acvariu va fi 10:30-17:30, iar la Microrezervatie 09:00-17:00.
Vă așteptăm!

marți, 04 aprilie 2017


03apr.2017

Informare

Pentru a se evita aglomeratia la casele de bilete, va rugam sa achizitionati biletele cu cel putin 30 de min inainte de inceperea reprezentatiei.

Va asteptam!

luni, 03 aprilie 2017


21mar.2017

Echitația – Lecție de viață și sănătate la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

Echitație la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța este cunoscut drept zona care adăpostește Delfinariul și Microrezervația, dar puțină lume știe că aceeași grădină naturală este casă pentru tinerii care vor să ia lecții de echitație și pentru 14 cai de rasă care sunt foarte bine îngrijiți.

Bazele echitației se pun chiar și de la 8 ani. Copiii care pășesc în zona de lângă Microrezervație sunt întâmpinați de antrenorul Bogdan Feraru, cel care a școlit până acum zeci de elevi.

Ai nevoie de cel puțin zece lecții că să mergi singur la trap, iar instructorul are răbdarea să te însoțească în fiecare zi, de miercuri până duminică pentru a te familiariza cu calul ales și pentru a învăța arta de a-l conduce peste obstacole.Zona de Echitație are în grijă diverse rase de cai. Coral este alb cu pete negre, Norton este negru, Incitato e alb la fel ca și bela și toți sunt din rasa lipițan. Zorro este un frizian mare, negru și frumos, iar Gloria este un cal dintr-o rasă mai mică – Fjord.

Echitația de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii se face într-o incintă închisă chiar și pe timpul iernii, De primăvara, caii și elevii ies în aer liber. Lecțiile încep la ora 8 și se termină la ora 16.00, iar copii și adolescenții care vin o dată spun că abia așteaptă să termine orele de curs pentru a merge să-și vadă caii preferați.

Primele lecții sunt pentru mersul la pas, trap și abia cei mai avansați merg la galop sau sar obstacole. Însă dincolo de orice, cea mai importantă este lecția de viață pe care o învață: legătura cu animalul și încrederea pe care o au atunci când se află pe el, în viteză, la înălțime.

Tinerii interesați de echitație pot să se înscrie la telefon 0763 437 124. Prețul unui abonament lunar variază între 250 lei (5 ședințe) și 500 lei (11 ședințe).

De: Adrian Boioglu - Constanța NEWS
Sursa: www.ctnews.ro - Constanța NEWS

marți, 21 martie 2017


02mar.2017

Primul pas către delfinoterapie la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Antrenorii sunt formați în Austria

Delfin din noul Delfinariu din Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Delfinariul Constanța va putea oferi ședințe de delfinoterapie. Ideea este una mai veche, dar până acum nu a putut fi pusă în practică.

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, dr. Adrian Bîlbă a semnat astăzi un protocol științific în urma căruia, va începe programul de terapie asistată cu delfini.

Primul pas este formarea viitorilor terapeuți. Ei sunt din rândul antrenorilor și pentru a fi pregătiți în noua misiune, ei pleacă la sfârșitul acestei săptămâni la un stagiu de practică în Austria.

“Vom începe din septembrie, imediat după terminarea sezonului estival – principala preocupare acum. Am constatat că delfinilor le place noul, sunt animale inteligente și afectuoase și o astfel de activitate se pare că îi stimulează”, a explicat doctorul Adrian Bîlbă.

Beneficiarii acestor sesiune terapie asistată cu delfini sunt copiii cu dizabilități, în special cei cu afecțiuni psihice.

De: Adrian Boioglu - Constanța NEWS
Sursa: www.ctnews.ro - Constanța NEWS

joi, 02 martie 2017


18feb.2017

Spectacol suplimentar Delfinariu Constanta

Incepand cu luna februarie reprezentatiile la Delfinariu se suplimenteaza. Programul reprezentatiile va fi la orele 11.00 13.00 si 15.00 doar in week-end iar in cursul saptamanii la orele 11.00 si 15.00.

Va asteptam!

sâmbătă, 18 februarie 2017


Pagina 60 din 63« Știri mai noi1 ... 585960616263Știri mai vechi »