Pagina 63 din 64« Știri mai noi1 ... 61626364Știri mai vechi »
04oct.2016

ZIUA ANIMALELOR SI ZIUA EDUCATIEI

Astăzi, 4 octombrie, sărbatorim Ziua Animalelor, iar mâine, 5 octombrie Ziua Educaţiei , drept pentru care Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa oferă ACCESUL GRATUIT pentru Delfinariu, Planetariu, Microrezervaţie şi Acvariu.

La Delfinariu vor fi 3 demonstraţii cu NI-NI şi CHAN CHAN începând cu orele 11:00 , 13:00, 15:00.

marți, 04 octombrie 2016


01oct.2016

Mangalia – istorie-cultură-natură

In prima zi de octombrie, impreuna cu elevii Liceului Decebal, coordonati de profesor Narciza Topor, am pornit intr-o expeditie prin orasul in care istoria, cultura si natura au grija sa uneasca vechiul Callatis cu noua sa imagine Mangalia.

Odata ajunsi in Mangalia, periplul nostru a inceput cu Muzeul de arheologie Callatis, a urmat Monumentul eroilor si Casa de Cultura, dupa care am facut un popas si ne-am umplut sufletul de pacea si linistea din curtea Moscheii Esmahan Sultan.

Marea ne-a intampinat odata cu Portul turistic ce este strajuit si astazi de Farul genovez construit in 1860.

Pe apele linistite ale marii ne-au iesit inainte cormoranii, lisitele si lebedele, care ne-au aratat ca iubesc marea la fel de mult cum iubesc Delta.

sâmbătă, 01 octombrie 2016


04aug.2016

Observatorul Astronomic Constanţa

Pe timpul zilei, la Observatorul Astronomic Constanţa puteţi urmări activitatea solară şi petele solare, cu ajutorul unui telescop solar special Coronado.

Pe toată durata zilei, în sala de cinema rulează proiecţii 3D pentru pasionaţii de astronomie şi nu numai: „Călătoria luminii în Univers”, „Lumea subacvatică”, desene animate (pentru părinţii care vin cu copiii). Întâlnirile de seară încep la ora 20.30 cu o spectaculoasă proiecţie 3D, cu durata de aprox. 50 minute, în care vă sunt dezvăluite tainele Universului şi ale sistemului nostru solar.

După terminarea proiecţiei, observaţi prin telescoape numeroase corpuri cereşti şi primiţi informaţii specializate despre planetele Jupiter, Marte şi Saturn, despre Luna – satelitul nostru natural, despre diversele constelaţii vizibile, aflaţi diferenţa dintre o stea tânără şi una bătrână şi descoperiţi steaua dublă din Carul Mare. Vă aşteptăm în fiecare zi la Observatorul Astronomic Constanţa!

 

- obersvatii astronomice pe timp de zi.

– __5__ lei / taxa vizitare pentru elevi, studenti;

- __10__ lei / taxa vizitare pentru adulti.

 

- obersvatii astronomice pe timp de noapte.

– __6__ lei / taxa vizitare pentru elevi, studenti;

- __11__ lei / taxa vizitare pentru adulti.

 

- Cursuri tematice:

__7__ lei / taxa vizitare pentru elevi, studenti;

- __11__ lei / taxa vizitare pentru adulti.

 

- Proiecţii 3D:

__7__ lei / taxa vizitare pentru elevi, studenti;

- __11__ lei / taxa vizitare pentru adulti.

joi, 04 august 2016


18mar.2016

ORA PAMANTULUI - INCARCA-TE cu ENERGIE

CMSN in colaborare cu Astronom Experience, Asociatia Scutul Cinegetic marcheaza Ora Pamantului  

printr-un eveniment intitulat “INCARCA-TE cu ENERGIE”

Biletul de intrare il reprezinta 5 peturi.

Vizitatorii sunt asteptati in cadrul Microrezervatiei, incepand cu ora 18.00

pentru a se incarca cu enegie prin jocuri si concursuri si a asculta Muzica pamantului.

La Planetariu si la Sala de Proiectii 3D vor rula filme documentare despre planeta Pamant.

Punctul culminant, cand se sting luminile institutiilor publice (20.30- 21.30),

vom privi astrele cu ajutorul a 3 telescoape astronomice amplasate in Microrezervatie.

Primii 100 de vizitatori vor primi cate un tricou gratuit..

vineri, 18 martie 2016


03mar.2016

MICII ARTIZANI

Este martie şi primăvara bate la uşă. E luna mărţisorului, dar şi luna în care cele care ne-au dat viaţă sunt sărbătorite. Orice femeie visează la o floare şi orice mamă aşteaptă în această zi un zâmbet de la cel mai frumos dar primit în viaţă – copilul.

Astăzi, la Grădiniţa 26 Constanţa, sub îndrumarea drd. Angelica Curlişcă (şef secţie Delfinariu) şi a doamnelor educatoare Teodora Făgădău şi Stanciu Diana, micii năzdrăvani s-au transformat în mici artizani. Din scoicile aduse la mal de valurile mării au realizat felicitări pentru mămici.

Ce cadou poate fi mai frumos decât cel pe care ţi-l face cu propria mânuţă cel care iţi luminează viaţa?

De: drd. Angelica Curlișcă

joi, 03 martie 2016


28feb.2016

La drum în căutarea fotografiei perfecte

La începutul lunii februarie Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a marcat  Ziua  Mondială a Zonelor umede iniţiind o serie de activităţi sub titlul „Zonele umede – tărâmuri fără vârstă”.

Astăzi 28.02.2016 elevi ai Liceului Teoretic “Decebal” sub îndrumarea drd. Angelica Curlişcă (şef secţie Delfinariu) şi profesor Narciza Topor au pornit în căutarea unei imagini perfecte a acestor zone pe traseul Constanţa –Jurilovca-Capul Doloşman-Cetatea Enisala.

Deşi soarele nu a vrut să se arate asta nu ne-a împiedicat să pornim la drum.

La Jurilovca am fost întâmpinaţi de doamna Luchici Irina şi domnul Şapte Valentin (profesor de istorie). Gazdele noastre ne-au prezentat Şcoala gimnazială Jurilovca cu mult drag. Dar nu a fost o simplă vizită ci o ocazie de a ne îmbogăţi cunoştinţele. Ni s-au oferit informaţii interesante despre Cetatea Orgame (Argamum) aflată la 6 Km est de Jurilovca, prima aşezare de pe teritoriul României menţionată într-un izvor antic scris dar şi despre tradiţiile şi meseriile zonei.

De aici ne-am deplasat către Cetatea Argamum şi Capul Doloşman însoţiţi de gazdele noastre care s-au dovedit a fi excelenţi ghizi.

La Capul Doloşman (singura faleză stâncoasă din zona litorală a României), la confluenţa lacurilor Razelm şi Goloviţa s-a realizat prima sesiune de fotografie.

După acest popas în natură şi istorie ne-am continuat drumul către Cetatea Enisala, un alt loc unde o altă cetate veghează asupra naturii, pentru o altă sesiune fotografică.

Fotografiile realizate vor face parte din foto expoziţia „Zonele umede – tărâmuri fără vârstă” ce va fi realizată la sediul CMSN, iar cele mai bune vor fi înscrise la concursul de fotografie al RAMSAR.

Alături de elevi la această excursie de lucru au mai participat: profesoara de geografie Dumitru Iuliana , directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța-Nicoară Vasile, părinţi şi nu în ultimul rând reprezentantul Fundaţiei Clubul Părinţilor Plus D, d-nul Topor Adrian. Clubul Părinţilor Plus D, un bun şi vechi colaborator al CMSN în ceea ce priveşte activităţile educative, a făcut posibilă realizarea acestei ieşiri în teren prin suportarea cheltuielilor.

De: drd. Angelica Curlișcă

duminică, 28 februarie 2016


Pagina 63 din 64« Știri mai noi1 ... 61626364Știri mai vechi »